Itsetehdyt joululahjat: osa 2





diy lahjat lapsille
Instagramin puolella itsetehtyjen lahjojen joulukalenterini on edennyt seuraavan kuuden askartelun verran ja on siis aika päivittää toinen osa itsetehtyjen lahjojen blogipostauksista. Lahjoja on ollut yllättävän helppo keksiä, koska tyttäreni on liikuttavan innostunut kaikesta itsetehdystä ja hän myös leikkii monenelaisia leikkejä. Huomaan kuitenkin leikkiruokien toistuvan muita lahjoja enenmmän, koska ne ovat meillä ehdoton hittituote.

Minulla oli lapsena laatikkokaupalla Barbienvaatteita, mutta jostain syystä en ole ollut innostunut kovin paljon ompelemaan niitä tyttärelleni. Tavallisia vaatteita meillä on kyllä kertynyt jonkin verran, mutta erikoisempia mekkoja ei juuri ole tullut ommeltua. Muistelin tyttäreni pyytäneen minua ompelemaan häämekon  Barbieleikkeihin, joten nappasin tilkkulaatikostani hieman kangasta ja toteutin hänen toiveensa. 

Barbienvaatteet ovat sen verran helppoja ja nopeita ommella, että luultavasti ompelen pakettiin häämekon seuraksi muutamia juhlamekkoja ja muita erikoisempia vaatteita.

Keittiöleikkeihin joulun tienoilla sopivat mainiosti huovasta "leivotut" huopapiparkakut. Niiden valmistaminen oli todella helppoa piparimuotteja apuna käyttäen. 

Päätin vielä koristella piparit pursotettavalla kangasmaalilla, vaikka leipomismielessä valmiiksi koristelluissa pipareissa ei olekaan mitään järkeä. Toivotaan, että 5v ei kovin paljon kiinnitä huomiota moisiin yksityiskohtiin. 

Yritin tiputella lelulahjojen sekaan hieman vaihtelua valmistamalla tyttöäni miellyttäviä käyttötavaroita. Olin ostanut kesällä Marimekon outletista mansikkakuvioista kangaspintaista vahakangasta ajatuksena tehdä siitä kassi. Puolisen vuotta siinä meni, mutta sain lopulta aikaiseksi tehdä Mekkotehtaan kaavaa mukaillen viikonloppukassin.  Jäljellejääneestä tilkusta askartelin vielä pienen pussukan pikkutavaroille ja hammasharjalle. 

Ruutuhyppyleikit ovat kovassa huudossa meillä ja olen jo jonkin aikaa suunnitellut ruutuhyppyalustan tekemistä sisäkäyttöön. Pengoin varastostani pohjakankaaksi yhden hylkiökankaan ja huopaa ruutuja varten. Sinänsä alusta oli ihan helppo valmistaa, mutta kuten jäljestä huomaa, ruudut liikkuivat hieman ympäriinsä valmistamisen edetessä ja onnistuin tekemään aika epätasaisen asetelman. Luultavasti leikeissä ruutujen erikoisella asetelmalla ei kuitenkaan ole väliä. 

Maton alle ompelin vielä liukestematosta pohjan, jotta matto ei liikkuisi kovin paljon ympäriinsä leikeissä. Viimeisenä silauksena surautin vielä kaksi hernepussia hyppyleikeissä heiteltäviksi. 


Ostan paljon käytettyjä leluja kirpputorilta ja pompin suorastaan tasajalkaa löytäessäni tämän Lundby Gotland nukkekodin hintaan 5€. Päätin heti säästää nukkekodin joululahjaksi tyttärelleni. Talo oli oikein kiva ennestään, mutta räikeän oranssi ja vihreä sävytys ei oikein ollut mieleeni ja päädyin pelkän talon antamisen sijaan "remontoimaan" talon. Ainut ostettu asia talossa on kirpparilta löytyneet tuolit, kaikki muu talossa on askarreltu itse. Katsotaan jouluna millaiset asukkaat taloon lopulta muuttavat. 

Ehkä erikoisin ruokalelujen sarjan jatke oli hattarat. Tyttäreni on useamman kerran pyytänyt minua askartelemaan hattaroita ja oli suhteellisen vaikeaa pohtia millaisesta materiaalista ne voisi toteuttaa. Päädyin testaamaan hattaroiden kokoamista pumpulista superlonsydämen päälle. Pumpuli on kiinnitetty kuumaliimalla, joten hattarat eivät todellakaan kestä kovin rajua käsittelyä. 


Vielä on puolet joulukalenteria jäljelle, joten saas nähdä millaisia lahjoja seuraavat kuusi päivää sisältävät. 


Ei kommentteja