Joululahjoja nukkeäidille


Sain pinon mieheni edesmenneen isoäidin kankaita ja pyöriteltyäni aikani vaaleanpunaista tikkikangasta päätin, että siitä tulisi hyvä kantokassi nukelle. Pengoin läpi käsityölehteni ja Allt om handarbete 2/17 lehdestä löytyi kaava kantokoppaa varten. Päädyin kankaan vähäisyyden takia tekemään melkoisesti muutoksia, mutta kyseisen lehden kaava on hyvä perusohje.

Jälkiviisaana on hyvä todeta, että koppa olisi ehkä kaivannut vähän tukikangasta ollakseen napakampi, mutta minulla sattui olemaan juuri silitettävä tukikangas loppunut. Pohjassa on ohut vaahtomuovipatja, joten se pysyy hyvin kuosissaan.

*I recently got a pile of fabrics from my husband's late grandmother and I decided to try and turn them into something useful. First I made a doll carrier and then I decided that my daughter might like a whole set of doll's accessories.
nuken tarvikkeet

Kankaiden joukossa oli myös vaaleanpunaista lakanakangasta ja pitsinauhaa, joten päätin tehdä kantokassia varten petivaatteet. Peiton sisällä on pala fleece-kangasta, joka on juuri sopivan paksuista tähän tarkoitukseen ja tyynyn sisälle taittelin palasen tikkikangasta. Aluksi suunnittelin tekeväni lakanoista irrotettavat, mutta päädyin siihen, että lakanat pysyvät helpommin tallessa näin.

nuken tarvikkeet

Tehtyäni kantokassin ajattelin, että olisi mukavaa tehdä kokonainen setti nukentarvikkeita. Aloitin tekemällä nuken kantorepun, joka valmistuu näppärästi kahdesta identtisestä kappaleesta ja nauhoista. Leikkasin nuken koon huomioiden kaksi suorakaiteen muotoista palaa ja leikkasin niitä toisesta päästä vähän kapeammiksi. Sitten ompelin kappaleet yhteen oikeat puolet vastakkain kiinnittäen samalla kulmiin nauhat solmimista varten. Käänsin sitten kappaleet ja ompelin kääntöaukon umpeen. Käyttöä helpottamaan vyötärölle olisi voinut laittaa tarranauhaa, mutta päädyin kuitenkin tekemään repusta kokonaan solmittavan.

Kuten kuvasta näkyy, pieni salapoliisi löysi ompelemani repun ennen aikojaan ja näin jouduin tämän yllätyksen kanssa luovuttamaan. Toisaalta sovituskuva helpottaa mukavasti hahmottamaan millaisesta repusta on kyse.


ommellut nuken tarvikkeet
 Varusteiksi nukelle valmistin paketillisen "puhdistuspyyhkeitä" huovasta ja ruokalapun syöttöhetkiä varten. Puhdistuspyyhkeitä varten leikkasin ja ompelin huovasta pienen pussin johon leikkasin reiän pyyhkeitä varten ja lisäsin pienen läpän. Pyyhkeet ovat pieniä harsokankaasta leikattuja neliöitä.

Ruokalapun tein tilkkulaatikon aarteista kaksinkertaisena ja lisäsin kiinnitystä varten nepparin. Luultavasti tarranauha olisi ollut lapsen kannalta näppärämpi, mutta en sattunut juuri sillä hetkellä löytämään tarranauhaa.
nuken tarvikkeet

nuken tarvikkeet

Nukke tarvitsi tietysti viimeiseksi muutamia uusia vaatteita ja vaippoja. Tein nipun kestovaippoja fleecestä leikkaamalla vaippapalan nuken mittojen mukaan ja lisäämällä nepparikiinnityksen. Lisäksi valmistin nipun perusvaatteita tilkkukorin aarteita hyödyntäen.

Monta kivaa ideaa jäi vielä toteutettavaksi joulun jälkeen ja kysyn varmasti tytöltä itseltään mitä hän toivoisi nukelle tehtävän. Ehkä aloitan ulkovaatteiden tekemisestä :)

Ei kommentteja