Kankaiden ja ompelutarvikkeiden verkkokaupat osa 1: ulkomaat


Tilaan hyvin suuren osan kankaistani ja ompelutarvikkeistani netin ihmeellisestä maailmasta, koska paikallisen kangaskaupan valikoima harvoin riittää ompelutarpeisiini.
Tilaan muutenkin paljon nettikaupoista, joten uskallan ottaa riskin testaamalla rohkeasti eri maalaisia verkkokauppoja. Olen vuosien varrella törmännyt vain yhteen negatiiviseen kokemukseen kangastilauksen kanssa ja tästä syystä kyseinen nettikauppa ei tule mainituksi listallani.

Päätin aloittaa käyttämieni kangaskauppojen esittelyn ulkomaisista kaupoista, koska olen viimeaikoina tehnyt useita tilauksia erityisesti puolalaisista verkkokaupoista. Osa käyttämistäni kaupoista saattaa olla Suomessa vähän tuntemattomampia, joten niiden esittelystä on hyvä aloittaa.


Evli's Needle 

Viimeisimmän kangastilaukseni tein saksalaiseen kangaskauppaan nimeltä Evli's Needle. Kaupassa on usein hyviä alennuksia ja tälläkin kertaa monien kankaiden metrihinnat olivat reippaasti alle 10 €.  Pientä haastetta tuottavat kokonaan saksankieliset nettisivut, koska kyseinen kieli ei satu kuulumaan taitoihini. Kääntäjän avulla olen kuitenkin onnistunut aina tilauksen tekemään ja maksun olen hoitanut Paypalin kautta.  Postikuluiksi tuli 6,90 € ja siihen hintaan paketti löysi tiensä kotiovelle asti.Metry I Centymetry  
Toinen hiljattain kokeilemani verkkokauppa on ollut puolainen Metry i Centymetry, josta olen saanut jo kaksi tilausta. Ensimmäinen tilaus oli Instagram yhteistyö, joten sain kankaat ja toimituksen ilmaiseksi. Toisella kerralla tein itse tilauksen, koska olin ihastunut muutamiin kuoseihin ja erityisesti reppupaneeleihin. Ainoaksi huonoksi puoleksi osoittautui se, että monet ihanat kankaat olivat loppuunmyytyjä, joten aivan kaikkea haluamaani en saanut. Postikulut olivat puolalaiseen tapaan hurjat, eli vähän reilu 20€. Tällä kertaa tein ostokset yhdessä äitini kanssa ja näin saimme kulut jaettua vähän pienemmäksi.

Mielenkiintoisena lisätietona mainittakoon, että kyseisellä kaupalla on myös ketju kivijalkakauppoja Puolassa ja olenkin valtuuttanut siellä asuvan siskoni käymään kurkkaamassa millainen valikoima niissä on.


Dresowka 
Pitäydytään hetkeksi puolalaisissa kaupoissa ja esitellään toinen tutumpi kauppa Dresowka. Sieltä olen tehnyt useampia tilauksia yhdessä äitini kanssa ja kertaalleen Puolaan siskolleni. Dresowkan hintataso on todella kohtuullinen ja korkeiden postikulujen (alkaen n. 16 €) kanssa tilauksen kannattaa olla melko iso säästön maksimoimiseksi. Laatu vaihtelee aika paljon kankaan mukaan, mutta pääsääntöisesti olen ollut tyytyväinen kankaisiin. Erityisen paljon tykkään heidän pehmeistä tylleistään ja erikoisista kuoseista. 


Königreich Der Stoffe Saksalaisista verkkokaupoista königreich der stoffe on yksi suosikeistani edullisuuden ja hyvän valikoiman perusteella. Kauppa myy eri valmistajien kankaita ja näin ollen laatukin vaihtelee aika paljon kankaan mukaan. Moni yllä olevan kuvan kankaista on maksanut alle 10€ metri, joten puhutaan todella edullisista kankaista. Postikulut sen sijaan eivät ole edulliset, vaan puhutaan noin 20€ summasta. Itse olen jakanut postikuluja taas äitini kanssa ja silloin hinta alkaa olla kohtuullisempi. 

Stoffmarktonline 

Toinen itselleni tullut saksalainen verkkokauppa on Stoffmarktonline. Kysessä on edullisen hintatason verkkokauppa jossa valikoimaa riittää. Itse koen, että kaupassa on aika paljon suoraan sanottuna rumia täytekankaita ja kauniita kuoseja pitää välillä penkoa ajan kanssa. Välillä olen kuitenkin tehnyt täältäkin löytöjä. Postikulut ovat olleet ainakin aikaisemmin noin 8 €. 

Driessen Stoffen 

Uusimpia verkkokauppatuttavuuksia on Driessen Stoffen, joka on hollantilainen  kauppa. Heillä on todella edullisia kankaita alkaen 1 € metri, mutta mitään huippukuoseja kaupasta ei löydy. Tehtyäni vasta yhden tilauksen en vielä osaa sanoa paljon kankaiden laadusta, mutta ensituntumalta ne vaikuttavat samankaltaisilta kuin muuallakin. Kauppa toimii vain hollanniksi, joten navigoiminen on hieman haasteellista, mutta tilauksen sain kuitenkin tehtyä ja postikuluiksi tuli noin 15 €. 

Waldstürmer 


Tästä kaupasta olen tehnyt yhden tilauksen noin vuosi sitten ja kaikki sujui moitteetta. Postikulut olivat noin 15 € ja keskityin silloin tilaamaan lähinnä alessa olevia kankaita, koska normaalihinnalla kankaat ovat samaa luokkaa kuin Suomessa. Erikoisuutena tässä kaupassa on se, että siellä myydään paljon myös suomalaisten firmojen kankaita. On siis mahdollista löytää jokin suomalaisesta kaupasta jo loppunut kangas heiltä myynnistä.


Elvelyckan Design 

Elvelyckan on ruotsalainen kangasverkkokauppa, josta olen tehnyt useampia tilauksia. Erityisesti alet ovat heillä todella loistavia ja silloin olen tehnyt edullisia kangaslöytöjä. Elvelyckanin valikoima ei ole mitenkään erityisen valtava, mutta kankaat ovat olleet laadukkaita. 

Stoffonkel 

Stoffonkel on myös tuttu saksalainen verkkokauppa, josta olen löytänyt jonkin verran erikoisia ja kivoja kankaita. Kauppa ei sinänsä ole erityisen edullinen, mutta postikulujen ollessa kohtuulliset (8 €) sieltä voi helposti tilata pienemmänkin määrän kangasta. 

Suomalaisten suosikki on virolainen Karnaluks ja itse en ole poikkeus asiassa. Ostan Karnaluksista erityisesti edullisia ompelutarvikkeita ja lankoja, mutta olen ostanut sieltä myös uusimman saumurini. Postikulut ovat kohtuulliset ja valikoima on loistava, joten paikka vakkarikauppana on oikeutettu. 

Tia Knight

Olen tilannut brittiläisestä Tia Knight verkkokaupasta muutaman kerran ja olen aina ollut tyytyväinen tilauksiin. Kankaat ovat edullisia, joskin laatu vaihtelee melko paljon. Joustavien kankaiden sijaan olen tilannut esimerkiksi sifonkeja, satiinia tms. erikoiskankaita, koska niissä hinnat ovat mahtavat. Postikulut tulevat painon mukaan, joten kuluja pystyy tarkistamaan lähinnä menemällä kassalle.
Ulkomaisia verkkokauppoja olisi vaikka millä mitalla testattavaksi, joten listani päivittyy varmasti uusien kokemusten myötä. Minulla on aina tavoitteena löytää uusia mielenkiintoisia kauppoja ja erityylisiä kankaita. Erityisesti miehelle soveltuvia kiinnostavia kankaita tuntuu olevan heikommin markkinoilla ja etsiskelen aina uutta testattavaa. 

1 kommentti

  1. Kauniita kankaita. Noista voisikin tehdä vaikka ja mitä. Tuttava myös juuri mainitsi, että tilaa kotiin trikookankaat, hieman erilaisia kuvioita. Aikoo niistä sitten jotain tehdä. On kyllä taito, jonka tahtoisin itsekin opetella. https://www.uniikit.com/tuote-osasto/kankaat/trikoot/

    VastaaPoista