Ryhmä Hau -synttärit


Minulla on tapana järjestää tyttärelleni teemasynttäreitä hänen valitsemallaan teemalla ja tänä vuonna valituksi tuli Ryhmä Hau. Tavoitteena on aina päästä suhteellisen halvalla, joten useimmiten suunnitelmamme sisältävät ostettavien tarvikkeiden sijaan paljon erilaisia yhdessä toteutettavia askarteluprojekteja.
Juhlat ovat vasta heinäkuun puolella, mutta lomakiireiden vuoksi aloitin jo juhlien valmistelut tekemällä Kaja -hahmon mukaiset asusteet ja ajokin käyttämällä enimmäkseen kotoa löytyviä materiaaleja.


Homma aloitettiin penkomalla varastoja ja kaappeja erilaisten askartelumateriaalien toivossa. Varastosta löytyikin heti kasa pahvilaatikoita, risa naulakko ja pinkkiä maalia. Lisäksi löysimme kankaita, koristelutarvikkeita ja huopaa asua varten. Tavaroista alkoi jo mielessäni hahmottua Kajan ajokki, mutta tyttäreni oli vähintäänkin skeptinen roinakasaa katsellessaan.


Päätimme vielä piipahtaa Tigerissa katselemassa ajokkiin ja asuun soveltuvaa materiaalia ja löysimme vaijerin Kajan vinssiä varten, potkurit ajokkiin ja ajolasit (maalasin ne pinkiksi). Sitten aloitimme kiinnittämään laatikoita ja osia toisiinsa ennen maalaamista. Päätin myös leikata siivet ja potkurin pahvista, koska valmis naulakon runko teki mahdolliseksi pyörivät potkurin lisäämisen.



Sitten vain pari kerrosta maalia pintaan ja koristeita lisäämään. Vinssiä varten leikkasin takimmaiseen laatikkoon pienen luukun ja lisäsin vaijerin päähän putken jonka avulla vaijeri pysyy luukun sisällä leikkien lomassa. Tarvittaessa vaijerin voi myös työntää kokonaan luukun sisälle.

Ajokki on siis tehty pyörien päälle ja ainakin tyttäreni suhteellisen rauhallisessa leikissä se on pysynyt hyvin kasassa. Rajummin leikkivälle lapselle tekisin ajokin ehkä pelkistä pahvilaatikoista.


Ajokin lisäksi tehtävälistalla oli Kajan asu ja sitä varten sain hyvin tarkat ohjeet tyttäreltäni. Hänelle oli tärkeintä, että asussa olisi kaikki "oikeat" elementit eli siivet, naamari ja lasit olivat olennaisia tarvikkeita.


Naamaria varten otin mittoja olemassa olevasta pupunaamarista ja sen pohjalta liimasin ja ompelin paksumman huovan päälle Kajan kasvot kuvan pohjalta. Saatuani kasvot valmiiksi lisäsin taustapuolelle kuminauhan naamaria varten. Lasit ostin Tigerista ja maalasin ne teemaan soveltuvalla värillä.


"Lentopakkaus" aiheutti minulle eniten päänvaivaa, mutta otettuani mallia kuvista päädyin ensin maalaamaan karkkipurkit vaaleanpunaisiksi esittämään suihkumoottoreita. Sitten leikkasin siiven muodon paksusta pahvista ja päällystin sen kimaltavalla paperilla. Lopuksi taittelin vaaleanpunaisesta tapetista pienen laatikon keskelle siipeä ja koristelin sen logolla. Kääntöpuolelle kiinnitin kuminauhasta lenkit kainaloihin laitettavaksi.



Asua varten leikkasin yläosan tavallisen t-paidan kaavalla ja lisäsin siihen toiveiden mukaisesti kaksi taskua ja tyllistä ilmavat hihat. "Haumerkki" on tehty silittämällä huopaan silityskalvosta leikatut logon osat ja ompelemalla se "kaulapantaan" kiinni. Hameen olin tehnyt aiempaa naamiaisasua varten, joten päädyimme hyödyntämään sitä. Malli on yksinkertainen, koska vyötärökuminauhaan on vain kiinnitetty rypyttämällä suorakaiteen muotoisia kappaleita tylliä.

kaja asu

Aikamoinen puuhaprojekti siis, mutta sankari oli oikein tyytyväinen. Seuraavaksi onkin vuorossa koristeiden tekeminen ja pikkuisen Riku-asun valmistaminen tyttären serkulle. Lähempänä juhlia päädymme varmasti myös leipomaan vaikka mitä teemaa varten.


Ei kommentteja