Itsetehdyt joululahjat lapselle: osa 4

itsetehdyt lahjat

Joulukalenterini tuli viimein päätökseen ja ajattelin kirjoitella viimeisen yhteenvedon kuudesta viimeisestä luukusta. Huomasin lahjaideoita keksiessäni, että ideoita minulla olisi riittänyt huomattavasti aikaa enemmän, joten mahdollisen ensi vuoden kalenterin suhteen homma täytyy aloittaa hieman aiemmin. Lisäksi ajattelin, että voisi olla hyvä ottaa mukaan lahjaideoita myös aikuisille tai esimerkiksi siskonpojalleni.



Löysin äitini kaavavarastoista Ihaan kaavan, joka oli osa vanhaa pehmolelujen kaavapakettia. Muistan, että meillä oli lapsena juuri tällä kaavalla tehty Ihaa, joten päätin, että olisi hauska idea tehdä tyttärelleni pehmolelu samalla kaavalla. Otus on kasattu erinäisistä tilkuista ja täytetty vanhan tyynyn sisällöllä, joten sen valmistaminen tuli todella halvaksi.


Tyttäreni rakastaa erilaisia rusetteja ja ostin jonkin aikaa sitten telineen rusettien valmistamista varten. Sen avulla rusetit saa helposti näyttämään tasakokoisilta ja niiden tekeminen on oikeastaan aika koukuttavaa puuhaa. Tein lahjaksi kasan uusia rusetteja eri värisistä satiininauhoista, osan klipseillä varustettuna ja osan ponnareina.


Ajattelin aluksi, että nahkarukkasten ompelu olisi helppo ja nopea pieni lahjaidea, mutta homma osoittautui huomattavasti suuremmaksi projektiksi. Nahkaneuloja katkesi useampi paksuja kohtia ommellessa, mutta lopulta sain kuitenkin rukkaset valmiiksi. Vuoreksi lisäsin villavatiinia ja merinovillakangasta. Tyttärelläni on tällä hetkellä kimaltavat nahkarukkaset, joten toivottavasti uudet eriväriset ovat hänen mieleensä. 


Saimme taannoin jostain rasiallisen karkkisushia ja sain heti idean tehdä rasian sisään silkki-ja helmimassasta muotoiltuja sushipalasia kauppaleikkeihin. Muotoilin palat jäljitellen rasiassa olleiden karkkien muotoja ja yritin saada ne etäisesti muistuttamaan sushia.


Viime vuonna ompelin tyttärelleni monta prinsessamekkoa ja ajattelin, että tänä vuonna en taida jaksaa ommella yhtään lisää. Minulla oli kuitenkin kankaat valmiina Arielin asua varten, joten päätin tehdä vähän arkisemman version prinsessamekosta. Yläosassa käytin tavallisen topin kaavaa ja ompelin sitä koristamaan kimaltavan paljettisimpukan. Alaosaa varten kaivoin kellomekon kaavan ja leikkasin helmaosan sen avulla. En päätellyt hameen helmaa tällä kertaa mitenkään, koska kankaan pitäisi olla purkaantumatonta. 


Viimeiseksi lahjaksi valikoitui taas yksi ruokalelu. Leikkikaupan suosikkeja ovat erilaiset leivokset, joten päätin muovailla silkkimassasta lisää macaron leivoksia leikkeihin. Leivoskerrosten väliin pursotin tuubissa olevaa silkkimassaa, koska ajattelin leivosten näyttävän hieman realistisemmilta niin. Kuivumisen jälkeen pakkasin leivokset vanhaan teerasiaan ja koristelin laatikon teeman mukaisesti.


Ei kommentteja