Kokoon vedettävä legomatto

diy legomatto

Tyttäreni rakastaa legoilla leikkimistä ja meille onkin kertynyt viime vuosina valtava määrä erilaisia legosettejä ja irtopalikoita. Suora seuraus legojen määrästä on tietysti se, että olen astunut lukemattomia kertoja yöllisillä vessareissuilla keskeneräisten leikkien päälle ja ne pienet pirulaiset muuten sattuvat paljaaseen jalkapohjaan. Konkattuani taas eräänä yönä jalkaani pidellen, päätin tehdä jotakin asialle ja yrittää edes keskittää leikkejä vähän pienemmälle alueelle.

Olin aiemmin katsellut legomattoja netistä ja tiesin suunnilleen millaisella systeemillä mattoja on valmistettu. Halusin kuitenkin yhdistää yksinkertaiseen säilytysmattoon hieman yksityiskohtia, että se toimisi samalla myös mielikuvitusta siivittävänä leikkialustana ja saisi leikit pysymään rajatulla alueella.

Meiltä löytyi sattumalta Lego Friends sarjan väritykseen sopivia pastellisävyisiä kankaita ja ensimmäiseksi leikkasin pyöreää mattoa mallina käyttäen kaksi samanlaista kappaletta. Asetin kappaleet oikeat puolet vastakkain ja ompelin suoralla ompeleella pitkin ympyrän ulkoreunaa jättäen kääntöaukon. Sen jälkeen oli vuorossa maton kääntäminen oikein päin. Ompelin kääntöaukon vähän pienemmäksi ja huolittelin sen samalla. Ideana on, että lopuksi laitettavat narut tulevat tästä aukosta ulos.



Sitten ompelin toisen ompeleen noin sentin verran reunasta, jotta sain aikaan nauhakujan kiristysnauhaa varten. Jos sinulla on paksumpi nauha käytössä, tee tietenkin nauhakujasta omiin materiaaleihisi sopivan levyinen.





Seuraavaksi leikkelin erilaisista kankaista kappaleita maton päälle esittämään merta, hiekkaa, nurmikkoa ja metsää ja ompelin kappaleet kiinni mattoon. Jos jaksaa tehdä tarkkaa työtä, tässä vaiheessa kappaleisiin voisi silittää tukikankaat tai huolitella kappaleiden reunat. Minä kuitenkin ajattelin, että maton käyttöaika tulee olemaan sen verran lyhyt, että en jaksa käydä kovin tarkkaa näperrystä tekemään. Ole kuitenkin tarkkana, että et ompele aivan reunoja myöten, että et ompele nauhakujaa umpeen vahingossa.



Viimeiseksi on vuorossa nauhan pujottaminen nauhakujaan hakaneulan avulla ja stoppareiden kiinnittäminen nauhojen päähän.



Meillä on nyt muutaman päivän ajan testailtu maton toimivuutta ja ainakin vielä se on ollut todella kovassa käytössä. Päätimme vielä piirtää väleihin tiemerkintöjä, että ajoneuvoilla on kivempi ajella teitä pitkin. Merkinnät on tehty vedenkestävällä tussilla, mutta tiet olisi tietysti voinut tehdä myös aplikoimalla. Kaikkiaan tämä askarteluprojekti on ollut varsinainen hitti :)

Ei kommentteja