Super Mario-kakku vaihekuvin


Suunnittelimme tyttäreni kanssa sopivaa teemaa isänpäiväkakuksi ja hänen mielestään ainut oikea valinta oli Super Mario. Hetken nieleskeltyäni päätin ryhtyä pohtimaan miten kakun toteuttaminen käytännössä onnistuu. Oikaisin tällä kertaa pohjan tekemisessä aikarajoitteiden vuoksi, mutta aivan yhtä hyvin kakkua varten olisi voinut tehdä itse pohjan.

Ajattelin kuvata kakun valmistamisen vaiheet, jos jonkun muun täytyy pähkäillä hahmokakun tekemistä. Lisäksi päätimme lisäksi tehdä kakun viereen riisimuroista Super Mariosta tuttuja "voimatähtiä". Jos aikaa olisi ollut enemmän, olisimme varmasti tehneet vielä vaikkapa dinosauruskeksejä tai  kärpässienimuffinsseja.

*We decided to make a Super Mario cake for Father's Day with rice crispies power stars. I used pre-made cake bases because we didn't have enough time, but you could easily make them yourself. I thought that it would be a good idea to photograph the different steps if anyone else has to make a similar cake.


Päädyimme tekemään vadelma-valkosuklaakakun, joten täytettä varten tarvitsimme tällä kertaa hilloa, kuohukermaa ja vadelma-tuorejuustoa. Kakku kuorrutettiin ensin valkosuklaalevitteellä ja sen jälkeen kaulittavalla sokerimassalla. Lisäksi tarvittiin kostuttamista varten maitoa sekä elintarvikevärejä massan värjäämistä varten.

*For our cake we used a raspberry flavoured cream cheese, double cream and jam for the filling and white chocolate spread, sugar paste and food colouring for covering the cake.


Ensimmäisenä täytyy kakun osat leikata muistuttamaan Super Marion naamaa. Valmiiden kakkupohjien käytössä ja se hyvä puoli, että ne ovat suhteellisen napakoita ja siksi helposti muotoiltavissa. Itse tehty kakkupohja kannattaa ehkä tehdä ainakin edellisenä päivänä, jotta se ei murene aivan käsiin. Huomasin kakun valmistumisen jälkeen, että "piirteistä" on hyvä tehdä jopa vähän liioiteltuja jotta kuorrutteen laittamisen jälkeenkin esim. nenä on tunnistettavissa.

*First you'll have to cut the cake bases into a a face shape. If you decide to make the bases yourself it might be a good idea to do them at least one day in advance. This will make the cake less fragile to work with. Remember to make the features big enough that the frosting won't hide them.



Seuraavaksi on aika täyttää kakku halutuilla täytteillä ja kostuttaa jokainen kakkukerros reilulla kädellä. Valmispohjat ovat aina melko kuivia, joten kostutus on todella tarpeen. Kakkua on huomattavasti helpompi käsitellä, jos täyte on napakkaa tai sitä ei ole kovin paljon. Itse päätin kuitenkin ottaa riskin ja laittaa runsaasti täytettä. Lopuksi tasoittelin palettiveitsellä kakkujen reunoille valuneet täytteet ja kuorrutin kakun osat valkosuklaatahnalla. Hommaan kävisi vielä paremmin voi-sokerikuorrute, mutta en erityisemmin pidä sen mausta. Tarkoituksena on kuitenkin tasoittaa kakun pinta ja helpottaa kaulittavan kuorrutteen tarttumista.

*Next it's time to fill the cake and to make sure that the cake is moist enough by brushing it with milk or juice. After the cake was filled, I covered it with white chocolate spread but you could also use buttercream. The idea is to make the surface of the cake smooth for the sugar paste.



Viimeiseksi on aika värjätä sokerimassa sopivilla väreillä ja kaulita kuorrute kakun päälle. Kuorrutetta kannattaa olla melko reilusti, koska liian ohueksi kaulittu sokerimassa ei kestä venyttämistä "mutkien" kohdalla ja repeää helposti.

*Finally I dyed the sugar paste with the right colours and rolled the icing to cover the cake. Make sure that you don't roll the icing too thin because it will rip easily.



Päätimme vielä tehdä kakun kaveriksi Marion voimatähtiä ja niitä varten tarvitsimme: riisimuroja, suklaata, keltaista elintarvikeväriä, siirappia, paukkukarkkia, sokerisilmiä ja tähden muotoisen piparimuotin. Aluksi meinasimme tehdä tähdistä tikkareita, mutta havaitsimme pian sen olevan liian aikaa vievää puuhaa. Valmistaminen ei ole sekoittamista kummempi juttu, joten lapsen kanssa leipominen onnistui helposti. Ensin sulatin suklaan ja sekoitin siihen tipan keltaista elintarvikeväriä. Sitten lisäsimme kulhoon riisimuroja sen verran kuin suklaa riitti peittämään ne. Lisäsin myös tipan siirappia, koska se mielestäni tekee seoksesta taipusampaa.

*We wanted to make some power stars to add next to the cake and rice crispie treats seemed like a nice thing to make with a 4 yr old. We mixed melted chocolate, yellow food colouring, a little bit of syrup and rice crispies into a smooth mixture.



Levitimme seoksen pellille ripottelimme päälle paukkukarkkia ja laitoimme sen hetkeksi kylmään, jotta tähdet eivät murenisi leikatessa. Sitten lapsi leikkasi kuviot muotilla irti ja liimasimme sulalla suklaalla silmät tähdille. Kirkkaamaan keltaisen saamiseksi tähdet voisi kuorruttaa keltaisella suklaalla, mutta päädyimme kuitenkin siihen, että meidän tarkoituksiimme ne riittävät. Kaikki on siis valmista juhlia varten ja isänpäivän sankari ainakin tunnisti mitä olimme yrittäneet tehdä :D

*Next it was time to spread the mixture evenly into a baking tray, sprinkle it with some popping candy and let it cool down a bit in the fridge. After this the kiddo cut the starts with a cookie cutter and added eyes to them using a bit of melted chocolate as glue.

Ei kommentteja